سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی یا vps در معنای سرور محرمانه میباشد. سرور مجازی قسمتی از یک سرور منحصر بدون نقص میباشد. این عمل با مجازی سازی صورت میگیرد. به این طریق که یک سرور به چندین قسمت تقسیم می گردد که میتوان در مقاصد متفاوت از آن ها استفاده نمود.
با دقت به اینکه منابع یک سرور بدون نقص به چندین قسمت تقسیم میگردد، اکثر زمان ها و در موقعیت یکسان، قیمت تهیه سرور مجازی مقایسه با سرور اختصاصی کمتر میباشد. دراین مقاله بطور کامل در خصوص سرور صحبت خواهیم کرد و ویژگیهای آن را بیان میکنیم.
سرور مجازی چه کاربرد هایی دارد؟
- سرور کاربردهای زیادی دارا است و از آنها می توان استفاده های متعددی کرد. در ذیل به چند مورد اشاره شدهاست:
- میزبانی یا هاستینگ سایت های پر مصرف یا این که چندین وبسایت با مصرف میانگین بالا.
- به کارگیری از سرور برای وبسایت خدمات مانند هاست ایمیل، دیتابیس سرور و …
- به کارگیری از سرور مجازی برای کنترل یا این که پیشرفت در عملکرد سیستم ها
- استفاده از سرور تحت عنوان عامل رابطه ثانویه و کدگذاری داده ها
- به کارگیری از سرویس های وبسایت هایی که کشور ایران را تحریم کرده اند، ولی چنانچه که آی پی آن سوی مرز باشد.
- انجام کارهایی که به اینترنت پرسرعت با ترافیک بالا نیاز داراست.
- و چندین گزینه دیگر …
تشریح مراحل فراهم سازی سرور
سرور مجازی بر حسب تکنولوژی و ساختار مجازی سازی، اصولا سرورها برگرفته از یک یا تعدادی سرور اختصاصی ویژه میباشند. در موقعیت های عادی چندین سرور مجازی برگرفته از یک سرور اصلی میباشد. برای این فعالیت یعنی مجازی سازی به یک عامل (اپلیکیشن مجازی ساز) نیاز میباشد. سیستم های مجازی ساز بر پایه ی مدل و کارایی شان بطور مجانی یا این که قیمتی برای سیستم عامل های گوناگون در دسترس میباشند. همینطور لازم میباشد سرور متبوع تکنولوژی مجازی سازی را پشتیبانی نماید.
سرور مجازی با IP اختصاصی
برای ساخت سرور بطور Local (محلی) و یا این که Public (همگانی) چندین راهکارهای مختص موجود است. به عنوان مثال برای هر یک از سرورهایی در سطح وبسایت باید دست کم یک آی پی در لحاظ گرفت تا بتوان آن را در شبکه تثبیت کرد. سیستم های مجازی ساز وجود ندارد، بر پایه ی تعداد هسته های مجاز سی پی یو، مقدار مجاز حافظه موقت، مقدار حجم هارد دیسک و …برای هر سرور مجازی بطور مخصوص یا این که اشتراکی قابل تنظیمات میباشند. هدف از منابع اختصاصی یا اشتراکی این میباشد که هر سرور حق دسترسی به منابع را به طور تماما اختصاصی، داشته باشد یا این که بتواند از منابع کلی به طور اشتراکی به کارگیری کند. گاهی در موقعیت اشتراکی نمی توان عملکرد و کیفیت بالایی را انتظار داشت. درپی به چندین گزینه از تکنولوژی های مجازی سازی و سیستم عامل های مورد پشتیبانی آن اشاره می کنیم.
- نوع مجازی سازی Virtuozzo
- نوع مجازی سازی OpenVZ
- نوع مجازی سازی VMware
- نوع مجازی سازی Xen
- نوع مجازی سازی KVM
- و…
هر یک از مدل های مجازی سازی یک یا این که تعدادی قابلیت و امکان مختص و منحصر داراست که میتوانید در خصوص آن ها بررسی کنید.
اشکال سرور
سرورها معمولا بر پایه ی سیستم عامل، نوع مجازی سازی و همینطور تکنولوژی آن دسته بندی می گردد. در ذیل به اشکال دسته بندی های سرور اشاره می گردد:
سرور لینوکس (با قابلیت و امکان نصب اشکال سیستم عامل های توزیع لینوکس)
سرور ویندوز (با قابلیت و امکان نصب اکثر سیستم عامل های ویندوز سرور)
سرور مخصوص (با منابع تماما منحصر از قبیل CPU,RAM و …)
سرور اشتراکی (با منابع سخت افزاری اشتراکی)
سرور ابری (با ساختاری گوناگون به خواسته بالا رفتن سطح عملکرد، پایداری، امنیت و …)