• بنر ثبت دامنه پارسیان میزبان
Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

دامنه های سطح بالا انواع مختلفی نظیر دامنه های عمومی و دامنه های کشوری دارند که پیرو قوانین ثبت دامنه هستند. به دامنه هایی که به صورت عام مورد استفاده قرار می گیرند و ویژه یک کشور یا منطقه خاص جغرافیایی نمی باشند، gTLD یا دامنه های عمومی گفته می شود. برخی دامنه ها نیز مربوط به یک کشور خاص است. دامنه های سطح بالای دو حرفی عموما دامنه های کشوری هستند که به آنها ccTLD نیز گفته می شود.

مانند ir که مربوط به کشور ایران است. البته پسوند ملی برخی از کشورها به دلیل شباهت به برخی کلمات پر استفاده، می توانند جزو دامنه های عمومی قرار بگیرند. مانند پسوند ws که متعلق به کشور ساموای غربی است اما به دلیل شباهتش به کلمه web site، در لیست دامنه های عمومی قرار میگیرد. 

 

قوانین ثبت دامنه های عمومی

برای ثبت دامنه های عمومی ، باید حداقل طول دامنه ۳ کاراکتر و حداکثر آن ۶۳ کاراکتر می باشد. همچنین فقط استفاده از حروف انگلیسی و ارقام و نشانه (-) برای نام دامنه مجاز است. قوانین ثبت دامنه های ws نیزمانند باقی دامنه های عمومی است با تفاوت اینکه حداقل طول دامنه باید ۴ کاراکتر باشد.

 

بعد از خرید دامنه، انتخاب یک هاست مناسب مهمترین چیزی است که میتواند سایت شما را در اوج نگهدارد!

 

قوانین ثبت دامنه های عمومی جدید

با زیاد شدن کاربران اینترنتی و تعداد سایت ها، تعداد دامنه های ثبت شده نیز روز به روز در حال افزایش است. این موضوع باعث می شود پیدا کردن نام دامنه دلخواه به امری دشوار تبدیل گردد. برای رفع این مشکل دامنه های جدیدی توسط سازمان جهانی ثبت دامنه (ICANN) ارائه شده است. قوانین ثبت این دامنه ها همانند قوانین ثبت دامنه های عمومی دیگر می باشد. 

قوانین ثبت دامنه های ir

ثبت دامنه ir نیز قوانین خاصی دارد. دامنه های ir نیز مانند سایر دامنه های عمومی باید حداقل از ۳ کاراکتر و حداکثر از ۶۳ کاراکتر تشکبل شده باشد و شامل حروف انگلیسی، ارقام و نشانه (-) باشند. ثبت برخی از دامنه ها، مانند دامنه هایی با مفهوم مذهبی نیاز به داشتن مجوز کتبی از وزارت ارشاد دارد. ثبت دامنه های با مفاهیم غیر قانونی و غیر اخلاقی غیر مجاز است.

ثبت دومین با نام های دامنه های عمومی و به طور کلی اسامی مرتبط با اینترنت ممنوع است. همچنین ثبت دامین با نام های ایران، اسامی استانها، شهرستان ها و شهرها و کد آنها نیز ممنوع می باشد. ثبت دامنه با اسامی ملی مانند نام مشاهیر، اماکن عمومی و وقایع ملی تنها با مجوز وزارت ارشاد مجاز است.

دامنه های ir می توانند از مرتبه سوم باشند یعنی به صورت co.ir یا net.ir یا org.ir یا ac.ir یا sch.ir و غیره ثبت شوند. 

 

قوانین ثبت دامنه های فارسی

نوشتن نام دامنه با حروف انگلیسی توسط کاربران ایرانی به یک عادت تبدیل شده است. این در حالی است که می توان آن را با حروف  فارسی هم نوشت. دامنه هایی با نام «دامنه‌های بین‌المللی شده»یا IDN (Internationalised Domain Names) امکان ثبت پیدا کرده اند. این دامنه ها این امکان را فراهم میکنند تا با زبان مادری، دامنه خود را به ثبت برسانید. پسوندهای قابل ثبت برای دامنه های فارسی فقط .com و .net می باشند.

ثبت دامنه های فارسی با حروف الفبای فارسی، رقم های ۰ تا ۹ و خط تیره ( - ) مجاز است. استفاده از فاصله (space) و یا خط تاکید ( _ ) در ثبت دامنه ها مجاز نیست. البته باید توجه داشته باشید دامنه های فارسی نمی توانند با عدد شروع یا تمام شوند. 

 

قوانین ثبت دامنه های کشوری

ثبت اکثر دامنه های کشوری ملزم به تابعیت آن کشور است. به طور مثال برای ثبت دامنه ی us حتما باید تبعه کشور آمریکا باشید و با استفاده از وارد کردن آدرس و مشخصات محل سکونت و یا محل کار، این موضوع را اثبات نمایید. با این حال برخی از کشورها مانند کلمبیا با دامنه بین المللی .co این قانون را ندارند و هر فردی از هرجای دنیا می تواند دامنه co را ثبت نماید. همانطور که بسیاری از وب سایت های فارسی زبان که مقاصد تجاری دارند (به علت شباهت کلمه co به کلمه Company)  با پسوند co ثبت شده اند.

لازم به ذکر است پس از انتخاب پسوند مورد نظر خود می توانید به صفحه بررسی آزاد بودن دامنه مراجعه فرمایید و از آزاد بودن دامنه مورد نظر خود اطمینان حاصل فرمایید و سپس به صفحه ثبت دامنه مراجعه فرمایید.

 

توضیحات
دامنه

معروفترين و پر استفاده ترين پسوند براي دامنه هاي سايتهاست. com مخفف Commercial به معناي تجاري است. البته بسياري از سايتهاي همه منظوره نيز از پسوند com استفاده مي کنند.

.com

مخفف واژه Network به معني شبكه مي باشد و عموما توسط شركتهاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي و شبكه هاي اطلاع رساني مورد استفاده قرار مي گيرد.

.net

اختصار واژه Organizations به معني سازمان، تشكيلات‌مي باشد و معمولاْ توسط مؤسسات و سازمانهاي غير انتفاعي كه غالباْ فعاليت غير تجاري (يا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار مي گيرد.

.org

مخفف واژه Education به معني آموختن دانش مي باشد و براي مقاصد تعليمي چون پايگاههاي آموزشي به كار مي رود.

.edu

اختصار واژه Government به معني دولت مي باشد و اين پسوند مربوط به نهادهاي دولتي است.

.gov

مخفف Business به معني تجارت مي باشد كه خــاص سايتهاي شغلي - تجارتي و به ويژه خدمات مربوط به تجارت الكترونيكي، ايجاد گشته است.

.biz

اختصار واژه International به معني بين المللي مي باشد كه حوزه اينترنتي سازمان هاي بين المللي را نشان مي دهد.

.int

اختصار واژه Information به معني اطلاعات مي باشد كه در سايت هايي مورد استفاده قرار مي گيرد كه بنحوي با امر اطلاع رساني در هر موردي، مرتبط مي باشند. انواع اطلاع رساني در رشته هايي مانند علوم، معرفي محصولات، معرفي خدمات و ...

.info

پسوند سايتهايي كه به مباحث Web مي پردازند.

.web

اين اولين نوع پسوندي است كه خاص افراد (اشخاص حقيقي) ايجاد شده است. در حقيقت كليه افرادي كه به هر منظور شخصي مي خواهند براي خودشان Website ايجاد كنند مي توانند از اين پسوند استفاده کنند.

.name

پسوند دامنه ملی جزاير اسن شن (Ascension Islands) است. از طرفي براي مركزي كه ارائه دهنده سرويس است مي باشد، به شرطي كه اداره كامپيوتري - اينترنتي، بدون هر گونه وابسته اي، نيروي جديدي استخدام نمايد.

.ac

پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) است، ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و مي تواند هر نوع وب سايتي را در بر گيرد.

.ws

اين نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور آمريکا است، ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (us) به معنی (ما) مورد استقبال قرار گرفته است.

.us

اين نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور توالو (Tuvalu) است، ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه های تلويزيونی و ماهواره ای قرار گرفته است و برای اين منظور نيز مورد استفاده قرار ميگيرد.

.tv

سايتهاي داراي اين پسوند، مخصوص موزه ها مي باشد.

.museum

اين پسوند مختص سايتهاي مرتبط با حمل و نقل هوايي می باشد.

.aero

اين پسوند مربوط به سايتهای نظامی است.

.mil

اين پسوند براي انجمن هاي فرهنگي، تربيتي و زبان شناختي كتلن (Catalan) در نظر گرفته شده است.

.cat

پسوند اختصاص داده شده براي شركت هاي تعاوني مي باشد.

.coop

سايت هاي داراي اين پسوند، منبع اطلاعات انساني براي مديران مي باشند كه قصد استخدام كارمند را دارند.

.jobs

كاربرد اين پسوند براي پايگاهاي فروش و سرويس دهي محصولات موبايل مي باشد.

.mobi

اين پسوند براي سايت هايي كه در حوزه اينترنتي افراد حرفه اي فعاليت مي كنند، در نظر گرفته شده است. مانند دانشمندان علم فيزيك، حسابداران، حقوق دانان و ...

.pro

اين پسوند مختص شركت ها و سازمان های ارائه دهنده خدمات مسافرتی مي باشد.

.travel